Премахване на нежеланото окосмяване с епилатор - лесно и ефективно

03 September 2019 14:27
Премахване на нежеланото окосмяване с епилатор - лесно и ефективно
Премахване на нежеланото окосмяване с епилатор - лесно и ефективноПремахване на нежеланото окосмяване с епилатор - лесно и ефективноПремахване на нежеланото окосмяване с епилатор - лесно и ефективноПремахване на нежеланото окосмяване с епилатор - лесно и ефективно
Премахването на нежеланото окосмяваме се прилага от векове в почти всички общества и култури, както от жените, така и от мъжете. Причините за обезкосмяването са редица, както и методите за прилагането му - бръснене, епилиране, кола маска, лазерна и фотоепилация и други. Всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. Едва ли обаче същестува един единствен начин, който да е ефективен и подходящ за всички хора, за всеки тип кожа и косми. В този материал ще обърнем внимание на предимствата при използването на епилатор за отстраняване на нежеланото окосмяване.

Удобство и комфорт
Епилаторът е малко и компактно устройство, което може да се ползва не само в комфорта на дома, но и на път. Малките му размери, позволяват да се пренася лесно и навсякъде с нас, по време на делово пътуване или семейна екскурзия, или дори в дамска чанта.
Освен това, голяма част от съвременните устройства са подходящи за използване както за суха употреба, така и под душа или във ваната. Предварителното омекотяване на кожата във ваната значително улеснява премахването на косъмчетата чак до корените. Влагата също така защитава кожата и я предпазва от изсушаване. Това, което е уникално при епилатора ES-EL8A на Panasonic е автоматичната функция за пяна, с която епилаторът образува фина пяна от няколко капки душ гел, нанесени върху главата. Пяната обгръща косъмчетата и спомага за още по-гладка епилация.
Не на последно място, епилаторът може да се използва не само за крака. С приставките, с които устройството разполага в комплекта си, може да се използва и за ръце, за подмишници, и бикини зона.
За щастие, все по-често компаниите внедряват редица иновативни технологии в продукти за ежедневна употреба, с които по всякакъв начин се стремят да допринесат за по-добро качество на живот на хората.
Епилаторът ES-EL8A на Panasonic, например, разполага и с приставка за грижа за стъпалата с микро-керамична пила, с която да се погрижите за твърдата кожа на петите или мазолите. Извивката на ролката е проектирана така, че да улесни прилагането на пилата там, където е необходимо и да имате здрава и нежна кожа по всяко време. При това, в уюта на дома си, без нужда да отделяте ценно време за посещение в козметични салони.

Дълготрайни резултати
Епилаторът е уред, който е оборудван с пинсети и двойни вътрящи се дискове, благодарение на които космите се премахват от корена, а резултатите от епилацията имат по-дълготраен ефект. Нуждата от нова епилация може да се появи до след 2 или повече седмици – при различните хора, в зависимост от типа кожа, eфектът може да бъде различен. Освен това, с епилатора се премахват и най-късите косъмчета и не е нужно да се чака достигане на определена дължина, преди да могат да бъдат отстранени. При по-продължителна употреба на епилатор, окосмяването освен, че намалява, космите стават по-тънки.
ES-EL8A на Panasonic е с въртящата се на 90 градуса подвижна широка глава, двойни дискове и 60 пинсети, което позволява само с 1 движение прецизна епилация на повече косми за по-кратко време, както и достигане и до най-трудно достъпните места. Вграденото LED осветление намалява вероятността да бъдат пропуснати косъмчета до минимум.

Подходящи за чувствителна кожа
Тъй като пинсетите върху епилационна глава премахват само косъма, без да издърпват кожата директно, раздразнения и страничните ефекти върху кожата са намалени до минимум. Използването на епилатор също така, е подходящо както и в студените, така и в топлите сезони без това да влияе върху чувствителността на кожата. В епилатора Panasonic ES-EL8A ще намерите и т.нар. нежна капачка – приставка, която позволява нежно и гладко обезкосмяване без опъване на кожата.

Цена
Накрая, но не на последно място, използването на епилатор е бюджетно ориентирана покупка - инвестираме еднократно в началото с покупката на уреда, но след това използваме неограничено, без нужда от допълнителни средства за поддръжка и консумативи. На пазара могат да се намерят достатъчно качествени и иновативни епилатори за около 200-300 лв.
Списанието
Брой 119
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ